Camino Recovery
Residentiële Zorg in Spanje

Individuele behandeling voor trauma, depressie, angst, compulsiviteit en relatieproblemen.

Een nieuwe begin & herstellen in luxe

Camino Recovery Center biedt een rustig toevluchtsoord diep in het hart van Andalusië, Zuid-Spanje. We hebben een gezinsomgeving gecreëerd die voortkomt uit gezinservaringen.

COVID 19 Veiligheidsmaatregelen

Onze strikte gezondheids- en veiligheidsprotocollen evolueren voortdurend om de uitdagingen van de pandemie aan te kunnen. Het welzijn van onze klanten, medewerkers en gemeenschap staat bij ons voorop. Hierdoor zijn we tijdens de pandemie volledig operationeel gebleven.

Ons behandelprogramma
omvat

Klinisch onderzoek bij opname

 Beheerde detox indien nodig

Individueel behandelplan

Verslavings- en traumatherapie / Integratieve begeleiding

Groepstherapie

1 op 1 therapie

EAP-therapie – door paarden ondersteunde psychotherapie

 EMDR-therapie – desensibilisatie-traumaverwerking &  herverwerking door middel van oogbewegingen

Meditatie, yoga, lichaamsbeweging

 Educatieve en psychologisch-educatieve lezingen

 Lokaal geproduceerde biologische groenten en fruit

5-daags familieprogramma inclusief deelname van gezinsleden

Herstelplanning & nazorg

Ik wilde een omgeving creëren waarin mensen kunnen genezen. Door een toevluchtsoord te bieden dat een ontsnapping biedt aan de stress van alledag.

Hier kunnen onze cliënten kijken naar hun leven, hun denken en gedrag, om te beoordelen wat voor hen werkt en wat niet.

Ons doel is om onze klanten te bevrijden van de beperkingen van hun trauma uit het verleden, zodat ze weer het optimale uit zichzelf kunnen halen.

Onze grootste vreugde is om te zien dat mensen die Camino verlaten op bloeien met de nieuwe tools die ze hebben verworven.

D. Lavender
Don Lavender - Camino Recovery Spain

Effectieve paardentherapie

Camino Recovery is gespecialiseerd in psychotherapie met paarden (EAP). Onze programmadirecteur, Don Lavender, is een vroege pionier in de ontwikkeling van deze therapie en verantwoordelijk voor de introductie van zijn methodologie in Europa.

Bij het tot stand brengen van een emotionele interactie tussen cliënt en paard kan een zeer ervaren therapeut de cliënt helpen emotionele en psychologische problemen bloot te leggen, vaak effectiever dan gesprekstherapie.

Camino horse
camino pool gardens new

Oorzaken en trauma aanpakken

Het klinische team van Camino Recovery onderzoekt de onderliggende oorzaken bij het kijken naar drugs- en alcoholmisbruik en psychische stoornissen.

De cliënten worden met zorg begeleid met behulp van een gevarieerd portfolio van therapeutische instrumenten zoals paardentherapie en EMDR, waardoor we trauma’s uit het verleden kunnen aanpakken en de effecten ervan kunnen oplossen.

Zorg voor familie | Partner

Ons unieke en uitgebreide familieprogramma onderzoekt hoe het gezin is beïnvloed door het gedrag van hun geliefde en stelt gezonde manieren vast om met relaties om te gaan. Het programma omvat educatieve lezingen, groepstherapiesessies en rollenspellen.
The Camino family team

Take the first step to recovery

Contact us for a totally confidential, no obligation conversation
with one of our professionals.

Contact us